Krađa identiteta

           

Krađa identiteta se definira kao krađa tuđeg identiteta u kojoj netko želi biti netko drugi, najčešće radi stjecanja materijalne ili neke druge

koristi. Krađa identiteta predstavlja otuđivanje identiteta druge osobe bez njezinog znanja ili pristanka. Jedan način je krađa informacija iz baza podataka banaka, e-trgovina, obračunskih ustanova i drugih koje pohranjuju takve informacije. Drugi način je da napadač izravno od nas ukrade informacije ili ih dobije na prijevaru.

1.SPOOFING znači kreiranje lažne ili krivotvorene verzije nečega, poput Web lokacije ili adrese e-pošte. Korisnik se prijavljuje sa svojim korisničkim imenom i lozinkom koje tako dolaze u ruke kriminalaca, a oni ih zlorabe za pristup stvarnoj Web lokaciji.

2.PHISHING napadi su najštetniji napadi prevaranata. Mnogi počinju porukom e-pošte. U njima obično piše da ima problem s našim računom koji treba riješiti te nas zamole da pošaljemo svoje podatke (korisničko ime, broj računa i lozinku) da bi riješili problem s našim računom. Ponekad umjesto toga stave link na stranicu koja izgleda skoro isto kao originalna stranica te banke i žele da se prijavimo na stranicu s našim podacima i te se informacije na kraju prosljeđuju prevarantu. On te podatke koristi da bi obavio kupnju ili podigao novac s računa.To je najopasnije zato što time možemo izgubiti puno novaca.

Keystroke logger je program koji bilježi sve naše pritiske na tipke tipkovnice. Te se informacije šalju udaljenom napadaču koji skenira informacije da bi pronašao korisne dijelove podataka koje može iskoristiti za vlastiti profit, poput lozinki i brojeva računa.

Uz prevenciju, rano otkrivanje krađe identiteta jednako je važno. Naime, ako i do nje dođe, što ju prije otkrijemo to prije možemo poduzeti određene mjere kako bi spriječili daljnju štetu. Znakovi koji mogu ukazati na to da je do krađe identiteta došlo su nepoznate transakcije na računu ili novi račun kojeg osoba nije otvorila. Isto tako, trebali bismo obratiti pažnju na telefonske pozive ili e-mailove iz tvrtki ili trgovina u vezi kupnje koju nikada nismo napravili. Izgubljene ili ukradene dokumente (kreditna kartica, putovnica, osobna iskaznica i ostale isprave) potrebno je odmah prijaviti nadležnoj službi kako ih netko ne bi zloupotrijebio. Prilikom svakog pokušaja i krađe identiteta, ključno je brzo djelovati i sve prijaviti nadležnim službama (policija, banke i sl.).

Sigurnost na Internetu

Kako zaštititi svoje podatke

Shvaćaju li mladi koliko je bitno zaštititi svoju privatnosti i osobne podatke?